Kronan ÅVC

Kronan åvc

Kronans ÅVC är Luleås största och mest besökta återvinningscentral. Den byggdes 1997 och byggdes ut 2003. På samma område mitt emot ligger Luleå kommuns Återvinningsmarknad.

Öppettider Kronans ÅVC

Måndag 8-20
Tisdag 8-20
Onsdag 8-20
Torsdag 8-20
Fredag 8-16
Lördag 9-16

 

Passa på att rensa hemma! Snart flyttar återvinningscentralen och återbruksmarknaden.

Inlämning till återbruk på Kronan.

Återvinningscentralen och återvinningsmarknaden på Kronan kommer stänga under hösten 2021. Du har möjlighet att lämna in saker till återbruksmarknaden fram till 30 september, efter det kommer det vara begränsade möjligheter att lämna in återbruk. Så planerar du att rensa hemma, passa på under sommaren.

Den 5 september stänger återvinningscentralen på Kronan och besökarna hänvisas till Lumires övriga återvinningscentraler i Sunderbyn, Antnäs och Råneå. Den 30 september stänger återvinningsmarknadens mottagning av återbruk och den 31 oktober stänger återvinningsmarknadens butiker. I början på december slår portarna upp för den nya anläggningen för återvinnings och återbruk på Risslan.

Efter den 30 september kommer mottagningen av återbruk blir kraftigt reducerad fram till Risslans öppning. För att minska risken att saker som skulle kunna få nya ägare istället säga slängs som avfall ber vi dig att avvakta med att lämna in för återbruk under perioden oktober-november. Passa istället på att lämna in återbruk under sommaren eller vänta till Risslan har öppnat. Vi hoppas på ert överseende under denna övergångsperiod och är tacksamma för att ni planerar ert besök till våra övriga anläggningar.

När Risslans återvinningscentral står klar i december kommer besökarna, förutom att lämna material för återvinning, enkelt kunna lämna in saker som inte kommer till användning vidare till återbruk. Något som Luleå kommuns invånare är väldigt bra på att göra. Återvinningscentralen Risslan har fokus på hög återvinningsgrad för att möjliggöra att vårt avfall kan bli en resurs.

I december är ni välkomna till en ny återvinningscentral med högre kapacitet, bättre trafikflöden och mer fokus på återbruk.

Pantamera Expressmaskin

Sedan november 2016 har vi en storpantarmaskin på Kronan. Den är perfekt för dig som vill panta stora mängder då den både räknar sorterar själv. Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Man kan också välja att skänka sina pantpengar till Barncancerfonden.

Pantamera expressmaskin
Sidan uppdaterad: 2021-06-09

Sorteringsguiden

Tryck på knappen för att komma till Sorteringsguiden.

Dagens öppettider

Sunderby ÅVC: 12-20
Råneå ÅVC: Stängt
Antnäs ÅVC: 14-20
Kronans ÅVC: 8-20