Lumiregalan 2021

För fjärde året i rad har Lumiregalan genomförts. Lumiregalan är en tävling för elever som går femte klass i Luleå. Tävlingen går ut på eleverna ska inspirera Luleåborna att bli bättre på att källsortera.

På grund av pandemin arrangerdes ingen fysisk gala detta år. Klasserna har deltagit genom att producera en affisch med tillhörande slogan, väl förankrad i hållbarhet och källsortering. I år har många genomtänkta och kreativa bidrag kommit in och juryn fick en svår uppgift att utse vinnande affisch.

De inskickade bidragen har bedömts av en jury bestående av: Robin Sandberg, head coach Luleå Basket, Alexander Yemane, forward BC Luleå, Yvonne Stålnacke, Lumires styrelse, Lotta Rova, ekonomichef Lumire, Anders Eriksson, chaufför Lumire, Mats Nordgren, chaufför Lumire, Malin Salander, chaufför Lumire samt Jenny Widmark, Hållbarhetschef Lumire.

Bland alla fina bidrag kan vi med glädje presentera det vinnande bidraget från Mohammed i åk 5 på Hertsöskolan!

Vinnarteckningen i Lumiregalan 2021.

Juryns motivering:

Vinnarbidraget har genom en kort välformulerad slogan satt fingret på vad varje enskild medborgare kan göra för att bidra till en mer hållbar framtid dvs källsortera. Den viktiga frågan hur vi kan göra skillnad genom att källsortera belyses med hjälp av välfunna attribut och fina detaljer.

"Jag ritar mycket hemma och på skolan, jag fick idén till teckningen när jag tänkte på ordet källsortering. Det ska bli roligt att min bild kommer att finnas på en spobil och synas i hela Luleå", säger Mohammed som skapat vinnarteckningen.

Mohammed med vinnarteckningen i Lumiregalan 2021.

Delar av juryn samt Lumires VD Per Ekervhen fanns idag på plats på Hertsöskolan för att dela ut priset till vinnarna av Lumiregalan 2021. Vinnarbidraget prisas med att få sin affisch upptryckt på en av Lumires sopbilar som på så sätt kommer vara synlig för alla Luleåbor när den kör runt på Luleås gator. Vinnarbidraget prisades även med ett klassäventyr samt en pizza-lunch i solen på skolgården.

Andrapris gick även det till Hertsöskolan. Bidraget som kom på andra plats har gjorts av Ivar, Oscar, Leo och K'tray som tillsammans målat bilden med inspiration från både skolundervisningen men även det de sett på Internet. Läraren Ann Holmfrid berättar att de på skolan arbetat ämnesöveripande med temat "Miljön i våra hav", detta gjorde att barnen var inspirerade till att vara med och teckna hur de tycker Luleå-borna kan bli bättre på att källsortera.

Ivar, Oscar, Leo, K'tray samt läraren Ann med teckningen som kom på andra plats.

Tredje pris gick till Östra skolan som även de fick fira med en pizza-lunch i solen.

Vinnare av tredjepris Östra skolan med bidraget från Frida, Melvin och Lova T.

Bidraget har ritats av Frida, Meliv och Lova T som tillsammans ritat och symboliserat hur Luleå-borna tillsmmans kan agera för en mer hållbar framtid.

Samtliga placerade bidrag (första till tredje plats) presenteras här och på Lumires sociala medier.

Ett stort tack till alla klasser som deltagit och skickat in så fina bidrag!

Sidan uppdaterad: 2021-08-31

Sorteringsguiden

Tryck på knappen för att komma till Sorteringsguiden.

Dagens öppettider

Sunderby ÅVC: 9-16
Råneå ÅVC: 9-16
Antnäs ÅVC: Stängt
Kronans ÅVC: Stängt