Grönt besök på Hammaren

Magnus Zorn berättar om Grön rutt på området Hammaren.

Under tisdagskvällen besökte Luleå Renhållning, Posten, Tidningstjänst och Tekniska förvaltningen området Hammaren i Sunderbyn. Anledningen till besöken är det kommande pilotprojektet Grön rutt som vi tidigare har berättat om. Vi kommer även att befinna oss i området ikväll mellan 16:00 - 20:00. Mer om projektet kan du läsa här: Grön rutt

- Jag tycker det är viktigt och givande att prata med de boende på området och höra deras åsikter och förslag. Min uppfattning är att de flesta i överlag är positiva till projektet och den återkommande frågan är snöröjning, säger Magnus Zorn, projektledare.

Efter tre informationsträffar på Hemängsskolan förra veckan har vi fått in lite olika förslag på hur projektet kan göras bättre. Ett förslag har resulterat i en ändring i färdriktningen på Lagaskiftesvägen. 

- Lagaskiftesvägen är en speciell väg, vi har ändrat rutten på den en gång och det kan mycket väl hända att vi får ändra den igen. Det är tack vare dessa informationsträffar och besök som vi får feedback och kan ändra vissa rutter innan projektet har startat. Det är vi mycket tacksamma över, säger Magnus Zorn.

Grön rutt kommer att starta den 16 september och vi som står bakom projektet är förhoppningsfulla över att det här kommer bidra till en bättre miljö och säkrare gator för de som är boende på området Hammaren. 

Sidan uppdaterad: 2013-09-04