Luleås femteklassare får lära sig mer om källsortering

I samarbete med Luleå Renhållning besöker Miljöskolan i Luleå alla femteklassare för att informera och prata om källsortering. - Barnen är vår framtid och en viktig del i vårt mål att Luleåborna ska bli dubbelt så bra på att källsortera, säger Erik Öhrling, Vd på Luleå Renhållning.

Luleå Miljöskola är ett komplement och ett stöd till skolans pedagogiska verksamhet i frågor som handlar om hållbar utveckling och kretslopp i naturen och samhället. Från och med i höst kommer Miljöskolan i samarbete med Luleå Renhållning att besöka alla klasser i årskurs fem för att informera och prata om källsortering.

- Vi är jätteglada över samarbetet. På det här viset når vi en viktig målgrupp som i sin tur kan påverka sina föräldrar att göra rätt, säger Erik Öhrling, Vd på Luleå Renhållning.

Vid besöket kommer klasserna att få ett uppdrag som ska hjälpa till att få Luleåborna att bli bäst på källsortering. Vill de anta uppdraget deltar de i en tävling som avgörs under våren och där första pris är en klassresa med övernattning till Vallens kretsloppsskola. Anders Abrahamsson som är miljöpedagog på Luleå Miljöskola säger:

- Målet är att vi ska besöka alla femteklassare. Under besöket pratar vi bland annat om vad som händer med det vi återvinner och vilken effekt det har. Nu sparkar vi igång och det finns fortfarande möjlighet att boka in besök om det är någon skola som ännu inte gjort det.

- Vi behöver kroka arm med andra för att lyckas med målet att bli dubbelt så bra på källsortering. Under hösten och vintern samverkar vi även med Teknikens Hus i utställningen ”Bamse och dundermysteriet” där besökarna får vara med om ett äventyr för att rädda miljön. Det här är en del av i vårt arbete för att skapa ett hållbart Luleå, fortsätter Erik Öhrling.

Anders Abrahamsson och Erik Öhrling

På bilden fr. v. Anders Abrahamsson, Luleå Miljöskola och Erik Öhrling, Luleå Renhållning.

Kontaktpersoner:

Erik Öhrling, Vd, Luleå Renhållning AB, tfn 0920- 25 09 01

Anders Abrahamsson, Miljöpedagog, Luleå Miljöskola, tfn 070-564 55 88

Sidan uppdaterad: 2017-10-20