Erik Öhrling och Stefan Enbom

Fr v: Erik Öhrling, Stefan Enbom. Foto: Luleå Hockey

Miljön vinnare i unikt samarbete

I ett unikt samarbete med Luleå MiljöResurs blir Luleå Hockey först ut i Sverige med att källsortera de sopor som skapas i samband med föreningens aktiviteter i Coop Norrbotten Arena

Luleå MiljöResurs, LUMIRE och Luleå Hockey presenterade idag att man nu ingår ett treårigt samarbete som bland annat syftar till att Luleå Hockey kommer bistå LUMIRE i deras arbete med att fördubbla källsorteringen i Luleå kommun. Därför kommer bland annat Coop Norrbotten Arena att få nya kärl för källsortering i alla publika ytor från och med årsskiftet

Stefan Enbom, VD för Luleå Hockey

– Vi har inom Luleå Hockey en stark ambition att stärka våra insatser inom Miljö och CSR och vi tror att Luleå MiljöResurs, LUMIRE är en utmärkt partner för oss i detta arbete. Därför vill vi nu kroka arm med LUMIRE och aktivt vara med och bidra till Luleå kommuns mål när det gäller återvinning – att bli dubbelt så bra på källsortering som tidigare.

– Från Luleå Hockeys sida känner vi att vi kan vara en stark ambassadör för LUMIRE när det gäller deras prioriterade aktiviteter. Vi kan genom exponering och nyttjandet av våra spelare sprida det budskap som LUMIRE önskar genom våra starka kanaler, vilket kommer kunna förstärka och profilera LUMIRE kärnvärden med exempelvis Respekt och Ansvar.

– Med våra 20 000 besökare i veckan på Coop Norrbotten Arena kommer vi att kunna inspirera och påminna luleåborna om vikten av att källsortera och hur vi tillsammans behöver hjälpas åt för att kunna bli bäst och att hela #luleååtervinner för miljön, framtiden och våra barn.

Erik Öhrling, VD för LUMIRE

– Vi luleåbor är bra på källsortering jämfört med övriga Sverige – men precis som Luleå Hockey vill vi bli bäst. Därför känns det helt rätt att Luleå Hockey och Coop Norrbotten Arena nu går i bräschen för svenska hockeyarenor när det gäller att källsortera för framtiden.

– Vi har ett mångårigt samarbete med Luleå Hockey som vi nu har valt att förlänga för de kommande tre säsongerna. Deras varumärke och vilja att tillsammans med oss bidra till att vi skall kunna uppnå Luleå kommuns målsättning med fördubblad källsortering känns väldigt bra för framtiden.

För ytterligare information

Erik Öhrling, Vd LUMIRE, 070-31 999 36

Stefan Enbom, Vd Luleå Hockey, 070-552 88 60

Sidan uppdaterad: 2017-12-12