Nu utökar vi öppettiderna på återvinningscentralerna

Nu möter vi upp behovet från våra kunder och utökar öppettiderna på våra återvinningscentraler. Vi vill ge våra kunder en god service samtidigt som vi skapar bättre förutsättningar för en ökad återvinning.

De nya tiderna gäller från och med 1/1 2017. Erik Öhrling, Vd på Luleå Renhållning säger:

- Det känns jättekul att kunna erbjuda Luleåborna mer kundanpassade öppettider då vi vet att det länge varit efterfrågat. Det är extra roligt att vi kan göra det inom ramen för dagens hushålltaxa, det innebär att det inte kommer att leda till högre kostnader för luleåborna utan bara bättre kundservice.

Skulle alla leva som oss i Luleå skulle vi behöva 3,7 jordklot. Det är en av orsakerna till att källsortering och återvinning är viktigare än någonsin. Enligt den plockanalys som gjordes tidigare i år är endast 40 procent av det som slängs i den brännbara tunnan rätt, övrigt är material som kan återvinnas om det kastas på rätt ställe.

- Det här är ännu ett steg för ett hållbart Luleå. Vårt mål är att vi Luleåbor ska bli dubbelt så bra på att källsortera. En bättre tillgänglighet för våra kunder möjliggör och ökar återvinningen på våra återvinningscentraler, säger Erik Öhrling.

För mer information kontakta:

Erik Öhrling, Vd Luleå Renhållning, tfn 0920- 25 09 01, mobil 070-319 99 36

Sidan uppdaterad: 2016-12-19