Sorteringstips i sommartider

grillplats i trädgården

Vad gör du med grillkol som blir över? Eller träolja? Nu är sommaren här och vi vill passa på att dela med oss av tips på hur du sorterar avfall som är extra vanliga under sommarmånaderna.

Grenar räknas som trädgårdsavfall och läggs i ”trädgårdsavfall” på någon av våra återvinningscentraler. Om du har en trädgårdskompost kan du även finfördela grenarna och lägga dem där.

Grillkol som blivit över kan du sortera som brännbart avfall när den har svalnat av ordentligt. Förpackningen lämnar du som pappersförpackning på en återvinningsstation.

Aska som ligger kvar i grillen kan du lägga i en plastpåse, knyta igen ordentligt och sortera som brännbart avfall. Du kan också strö askan i din hemkompost, om du har en sådan.

Färgburkar räknas som farligt avfall om de innehåller färgrester. Du lämnar dem till en återvinningscentral.

Bekämpningsmedel räknas som farligt avfall och lämnas till en återvinningscentral.

Träolja räknas som farligt avfall och lämnas till en återvinningscentral.

Utemöbler kan du, om de är i fint skick, lämna till återvinningsmarknaden, sälja vidare eller lämna till en välgörenhetsorganisation. På våra återvinningscentraler finns särskilda containrar för dig som vill lämna till återvinningsmarknaden. Om möblerna är i så dåligt skick att de bör slängas lämnar du dem som grovsopor.

Gräsklipp och mossa lämnas på återvinningscentral som trädgårdsavfall. Det går också bra att kompostera.

Sidan uppdaterad: 2016-06-28