Miljöingenjör

Om tjänsten

Som miljöingenjör inom avdelning Kvalitet/Miljö/Arbetsmiljö på Lumire får du möjlighet att arbeta i en utvecklande verksamhet med både vatten/avlopp och avfall. Du kommer ingå i en avdelning med sex kollegor vars uppdrag är att tillsammans leda, styra, informera, säkerställa och följa upp verksamheten ur ett kvalitets-, miljö- och arbetsmiljömässigt perspektiv. Avdelningen är ett stöd till övriga avdelningar inom Lumire.

Du kommer främst att vara sakkunnig i frågor inom vatten och avlopp, men på sikt även inom avfall. I rollen kommer du att övervaka lagstiftning och skriva bolagets miljörapporter. Du kommer medverka vid revisioner och besiktningar från extern part, rapportera till tillsynsmyndigheter och skriva ansökningar. Vidare kommer du hantera och delta i ärenden mot myndigheter tillsammans med berörda inom bolaget samt ta fram underlag till projekt som har påverkan på miljö och kvalitet.

Du kommer att genomföra provtagningar ute i fält och sedan sammanställa analysresultat från provtagningar samt följa upp, utvärdera, felsöka och rapportera tillbaka till berörd part.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att utföras inför anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning på 6 månader kan tillämpas.

Om dig

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och som är självständig och trygg i ditt arbetssätt. Du är kommunikativ i din roll gentemot såväl interna som externa parter och trivs med att arbeta i team och besitter en god samarbetsförmåga. Du är systematisk i ditt arbetssätt och har en god analysförmåga för att kunna se samband och dra slutsatser.

Du har en högskoleutbildning inom miljö och vatten eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom vatten/avlopp och det är meriterande om du även har erfarenhet av avfallsfrågor. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Utöver intresse för vatten och avlopp samt avfall ser vi dessutom gärna att du har ett intresse för miljö och hållbar utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du bli en miljöresurs? Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Om Luleå Miljöresurs AB

Luleå Miljöresurs AB (Lumire) är från och med årsskiftet 2021/2022 ditt kommunala bolag för återvinning, avfall och vatten- och avloppsfrågor. Lumire ägs av Luleå kommunföretag. Vi säkerställer att du har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att ditt avfall tas om hand, återbrukas eller återvinns med den bästa tekniken. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå, vi driver de fyra återvinningscentralerna i Luleå och avfallsanläggningen i Sunderbyn. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Vi är Norrbottens största livsmedelsproducent och levererar 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen. Inom avloppsverksamheten renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag blir vi en starkare aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad. Efter årsskiftet kommer vi tillsammans att vara cirka 150 anställda.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Stina Nilsson via Adecco 073-684 77 45, stina.nilsson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2021-11-09