Personal till återbruksverksamhet

Vi söker nu fyra personer till återbruksverksamheten på återvinningscentralen Risslan.

Om Luleå Miljöresurs AB

Luleå Miljöresurs AB (Lumire) är från och med årsskiftet 2021/2022 ditt kommunala bolag för återvinning, avfall och vatten- och avloppsfrågor. Lumire ägs av Luleå kommunföretag. Vi säkerställer att du har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att ditt avfall tas om hand, återbrukas eller återvinns med den bästa tekniken. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå, vi driver de fyra återvinningscentralerna i Luleå och avfallsanläggningen i Sunderbyn. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Vi är Norrbottens största livsmedelsproducent och levererar 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen. Inom avloppsverksamheten renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag blir vi en starkare aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad. Efter årsskiftet kommer vi tillsammans att vara cirka 150 anställda.

Vår nya återvinningscentral Risslan står snart redo för att ta emot Luleåborna. På Risslan kommer det vara lätt att göra rätt då återbruk och återvinning är i fokus. I återbruksmottagningen kan Luleåborna lämna in de prylar och textiler som andra kan ha glädje av. Genom att lämna in till återbruksmottagningen bidrar vi till att minska avfallsmängden och behovet av att tillverka nya saker, vilket sparar både naturresurser och energi.

Det inlämnade materialet sorteras och säljs sedan i Hållbarhetshuset på Risslan, i secondhand-butiken Samlat på Köpmantorget eller går till någon av våra samarbetspartners.

Hållbarhetshuset - ett hus med syftet att öka livslängden på produkter, ge inspiration och kunskap om hur du kan agera mer hållbart i din vardag. I Hållbarhetshuset kommer textiler och prylar som lämnats in på någon av Lumires återvinningscentraler att säljas.

Arbetsbeskrivning

Du är Lumires ansikte utåt och har alltid kunden i fokus. Du sköter den dagliga driften i Hållbarhetshuset och på återbruksmottagningen.

På återbruksmottagningen packar du upp, sorterar samt prissätter inlämnat material. När möjlighet finns kommer du att kunna arbeta kreativ med inlämnat material i syfte att inspirera till återanvändning.

I Hållbarhetshuset kommer du att säkerhetsställa en säker butiksmiljö, uppackning av varor, exponera produkter samt vara kunder behjälplig. Genom att skapa en inspirerande butiksmiljö kan du få kunder att göra fler hållbara val. Kassahantering, ekonomiska och administrativa uppgifter är en del av uppdraget.

Arbetet kommer att vara dels självständigt, dels i grupp. Vi arbetar tätt tillsammans på återvinningscentralen Risslan och med Lumires övriga anläggningar. Du ska ha en social förmåga, vara öppen och tydlig i ditt sätt. Du är flexibel, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor, samt inspireras av att bidra till att de personer som gör arbetspraktik hos oss utvecklas. Det är meriterande om du har någon form av handledarvana.

Vi söker dig

Du som värderar hållbarhet, design, miljö, återbruk och drivs av att skapa mervärde för kunder, kommer trivas bra hos oss. Vi ser att du är engagerad, positiv och serviceinriktad. Du motiverar andra utifrån varje individs förutsättningar samt har lätt för att kommunicera och vägleda såväl kollegor som kunder.

Vi söker dig som är strukturerad och har lätt för att se helheter. Du delar vår syn på miljö- och hållbarhetsfrågor samt har ett stort eget intresse vilket gör att du kan inspirera och informera andra i dessa frågor.

Du har en avslutad gymnasieutbildning. Om du tidigare arbetat inom butiksverksamhet eller har kassa vana är det meriterande, det viktigaste är att du har ett gott kundbemötande samt ser värdet av second hand och återbruk.

Som person är du flexibel och tvekar inte att ta tag i arbetsuppgifter där det behövs. Det är viktigt att du trivs att arbeta i grupp, att du har förmåga att arbeta strukturerat och gillar att hålla ett högt tempo.

Det är ett krav att du talar och skriver flytande svenska samt kan göra dig förstådd och förstår engelska. Andra språk är meriterande.

Är du kreativt lagd, gillar att skapa och har kunskaper inom sömnad, snickeri, måleri eller dylikt ser vi det som positivt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig att vara en del i att verka för ett mer hållbart Luleå. Genom att främja och utveckla återanvändning, får du vara med och bidra till en miljömässigt hållbar utveckling och ett mer effektivt utnyttjande av jordens resurser. Du blir del i Lumires återbruksarbete på alla våra anläggningar samt tillsammans med olika samarbetspartners.

Vill du bli en miljöresurs? Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Ansökan

Har du passion för hållbarhet och återbruk? Är du kreativ och kundfokuserad? Då tycker vi definitivt att du skicka in din ansökan.

Sök tjänsten via www.byhart.se Länk till annan webbplats.

Vill du arbeta extra vid behov? Vi söker även personal som kan rycka in med kort varsel, framför allt på lördagar. Skicka in din ansökan och specificera att du söker tjänsten som extra personal.

Sista ansökningsdag är 10 november. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.

Anställningsform: Tillsvidare (provanställning kan tillämpas).
Arbetstid: Deltid (89%). Arbetstiderna följer våra öppettider, därav förekommer dag-, kväll- och helgarbete (varannan lördag).
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Lönevillkor: Enligt överenskommelse.

Vi tillämpar kollektivavtal.

Om du har frågor om tjänsten och processen kan du kontakta Amanda Johansson på Byhart, via amanda.johansson@byhart.se eller 079-103 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sidan uppdaterad: 2021-10-28