Miljöalmanackan upphör

Nu tar vi ännu ett steg mot en hållbar stad, vi ska bli bättre på att källsortera. Idag är endast 40 % av det som slängs i den brännbara tunnan rätt, övrigt är material som kan återvinnas om det kastas på rätt ställe. Vi tror att vi kan mycket bättre än så!

Vad har miljöalmanackan med det att göra? Jo, den har delats ut till 38 000 hushåll varje år och har varit vår stora kommunikationskanal för att visa luleborna vägen till en hållbar miljö. Att bara 40 procent av det som slängs i den brännbara tunnan är rätt sorterat visar tydligt att vi behöver göra förändringar i vårt sätt att kommunicera. Miljöalmanackan har inte gett det resultat vi önskar.

Vi har dessutom genom enkäter sett en trend till minskad användning och att man hämtar information via andra kanaler. Att dela ut en produkt som inte används går tvärt emot alla våra principer. Vi ser därför även en miljövinst, inte bara för att vi genom en minskad pappersförbrukning minskar vår miljöpåverkan, utan också för att vi drar vårt strå till stacken att inte öka avfallsmängderna. För dig som använt miljöalmanackan kommer den säkert att vara saknad, men vi är övertygade om att du förstår varför vi väljer att upphöra med den. En hållbar miljö är vårt gemensamma ansvar.

Till sist, vi fortsätter informera men på andra sätt. I år ersätts almanackan med ett utskick i december där du får viktig information inför 2017. I meny till vänster hittar du en länk till en sida där vi sammanställt en del frågor och svar som vi tror kan komma. Hittar du inte det du vill veta får du gärna kontakta oss.

Sidan uppdaterad: 2017-02-02